Ziekte van Lyme

Ziekte van Lyme bij Sentisono te Born
 

De ziekte van Lyme, een bron van uiteenlopende klachten
De laatste tijd test ik in mijn praktijk steeds meer mensen met een Borrelia besmetting. Testen doe ik d.m.v. een testspier en een testbuisje. Ik heb goede resultaten bij het behandelen van de Borrelia vooral bij mensen waarbij de klachten nog in fase 1 of 2 zitten.  De behandeling bestaat dan uit laseracupunctuur in combinatie met een natuurlijk antibioticum.De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een bacterie Borrelia burgdorferi genaamd. Dit is een bacterie die verschillende vormen in het lichaam kan aannemen en daardoor toxische stoffen in het lichaam verspreidt. Doordat deze bacterie zulke verschillende vormen kan aannemen, is hij moeilijk of niet op te sporen via het reguliere bloedonderzoek. De bacterie is er wel, maar is niet zichtbaar terwijl de gezondheid van een mens zelfs ernstig kan worden aangetast. Mensen lopen vaak jaren met allerlei klachten rond waarvoor geen verklaring wordt gevonden.

Teken zijn kleine parasieten die in meerdere soorten voorkomen in bossen en velden, tuinen en zich in de huid vastzuigen. Een beet heeft vaak als symptoom een rode ring. Ook als er geen rode ring ontstaat rond een tekenbeet kan het toch zijn dat men met de bacterie besmet is. De ziekte van Lyme kan ook door andere insecten veroorzaakt worden en zelfs door een bloedtransfusie. Het is heel belangrijk dat de besmetting op tijd ontdekt wordt, omdat genezing zonder bijverschijnselen dan nog mogelijk is. De Borrelia burgdorferi kan de meest uiteenlopende klachten veroorzaken: koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, angsten, depressie, pijn, tintelingen, uitval in spieren en gewrichten en botten, hartkloppingen, misselijkheid en buikpijnen, last van oren en ogen, gezichtsverlamming en dit vooral bij kinderen.

Bij veel van deze klachten worden mensen vaak verkeerd gediagnostiseerd en wordt hen ten onrechte medegedeeld dat ze lijden aan reuma, fibromyalgie, depressie of andere psychiatrische klachten, MS, CVS, Burn-out.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.